Billiga Pantlån

Hitta billiga pantlån

Pantlån är en typ av lån erbjuds av pantbanker. För att kunna få ett pantlån måste du överlämna någon form av säkerhet till pantbanken.

Pantbanker finns i alla större och medelstora städer och är ett vanligt sätt att låna pengar under en kortare tid. De som använder sig av pantbanker kan dels vara personer som inte vill skuldsätta sig utan hellre lånar pengar av sig själv. Även en del personer som tidigare har haft det svårt ekonomiskt använder sig av en pantbank för att kunna få låna pengar över huvud taget.


Kostnad att låna på pantbank

Kostnad att låna på pantbank

Att låna på en pantbank är inte billigt om du ser till den effektiva räntans som du betalat. Normalt är effektivräntan på 40% ±10% beroende på lånebelopp och lånetid.

Däremot är det billigt att ta ett pantlån på pantbanken eftersom totalkostnaden för ett litet lån kan vara så litet som någon femtiolapp. Du kan dessutom lösa in lånet i förtid vilket du kan spara en del pengar på.

En stor fördel med att pantsätta föremål på pantbanken är att du dessutom slipper uppläggningskostnad och faktureringskostnader. Dessutom undviker du garanterat att få betalningsanmärkningar och komma till Kronofogden.

Pantsätta föremål

Pantsätta föremål

Det finns många föremål och saker som man kan pantsätta för att få ett pantlån på pantbanken. Vanligast och enklast är dock att låna pengar på:

  • Guld som ger omkring 80% jämfört med om du säljer guldet.
  • Smycken och juveler
  • Nya fungerande mobiltelefoner
  • Dyrare digitalkameror
  • Nya surfplattor
  • Kända musikinstrument
  • Tavlor med äkthetsintyg

Mer fakta om billiga lån

Här kan du hitta mycket mer intressant info och fakta om billiga och prisvärda lån men också en del roligt och lustigt om att låna till låg ränta.

Meny - Billiga lån
Till förstasidan på www.billiga-lan.seHögst upp på sidan om billiga lånLängst ned på sidan om billiga lån
SverigeBlancolånBäst lånNyheter