Billiga Bolån

Hitta billiga bolån

Bolån eller bostadslån ett lån som du bara kan få om du använder bostaden som säkerhet. De finns inga lån som är billigare än bolånen för privatpersoner.

Främsta orsaken till av bostadslånen är så billiga är att de är på stora belopp som lånas under en lång tid. Dessutom är säkerheten mycket god eftersom bostadslånet aldrig överstiger 85% av köpeskillingen för bostaden.

För att kunna få ett bolån måste det finnas pantbrev uttagna på bostaden för motsvarande belopp. Dessa pantbrev är en turordningsgaranti så tydliggör vilka långivare som har rätt att kräva återbetalning på lånet när bostaden säljs.


Möjigheter till billiga bostadslån

Möjigheter till billiga bostadslån

Nästa alla om köper en bostad tar ett bolån. Reglerna kring hur mycket man får ta i bostadslån har varierat över åren.

En vettig grundregel är att man aldrig ska låna mer än man garanterat klarar av att betala tillbaka även om räntan stiger med 5%-enheter. I tider med mycket billiga bolån är det lätt att bli lurad att ränta kommer förbli låg i evigheter. Ett sätt att få bolånetagare att fundera mer på rimlig nivå på bolånet är att införa bolånetak och amorteringskrav.

En vettig nivå på bolånetaket är att man aldrig får låna mer än 85% av bostadens värde. Ett rimligt krav på amortering är att man alltid kan amortera av 2% av det belopp man betalt för bostaden. Dessa två krav gör det mer tryggt att köpa och äga en bostad jämfört med ifall du fick låna 100% och inte behövde amortera en krona.

Kunna ta ett billigt bolån

Kunna ta ett billigt bolån

För att du ska kunna ta ett billigt bolån måste du äga din bostad. Det gör därför inte att ta bolån på hyreslägenheter eller en lägenhet som du hyr i andra hand.

De vanligaste bostäderna att ta eller utvidga bostadslånet för är:

  • Bostadsrätter
  • Radhus
  • Villor
  • Fritidshus
  • Bygga ett Attefallshus på tomten
  • Renovera badrummet
  • Göra om köket

Mer fakta om billiga lån

Här kan du hitta mycket mer intressant info och fakta om billiga och prisvärda lån men också en del roligt och lustigt om att låna till låg ränta.

Meny - Billiga lån
Till förstasidan på www.billiga-lan.seHögst upp på sidan om billiga lånLängst ned på sidan om billiga lån
SverigeBlancolånBäst lånNyheter