Bästa om Billiga Lån

Bäst om billiga lån

Det finns många långivare som lånar ut pengar på olika sätt till låntagare. Vissa av lånföretagen har en kort historik och tvivelaktiga utlåningsmetoder. De bästa långivarna annonserar alltid vilken effektiv ränta som gäller så att du ska lättare kunna jämföra lånealternativen.

Ett kort lån med eller lägre belopp har alltid mycket högre ränta än ett långt lån på ett större belopp. Du kan själv påverka räntan genom att uppfattas som en trygg låntagare genom att alltid betala tillbaka lånet i tid. Om du dessutom har någon som kan användas som säkerhet när du lånar kan lånet bli ännu billigare.

Billigast lån & långivare

Här listas de olika lånen som finns och vad du ska tänka på när du väljer en långivare som erbjuder så billigt lån som möjligt.

När du behöver låna pengar måste du dels veta vilken typ av lån du ska ta men dessutom förstå hur du kan få tag på det billigaste lånet. Tips när du försöker hitta det billigaste lånet är att:

  • Fundera igenom ifall du verkligen måste låna och i så fall hur lite du behöver låna samt hur snabbt du garanterar kommer kunna betala tillbaka lånet.
  • Se om de finns något som du kan använda som säkerhet för lånet vilket kan påverka de lånealternativ du har. Ju större och dyrare säkerhet du har desto bättre ränta kan du få.
  • Lista de olika låneformer som kan vara möjlig för ditt lånebehov.
  • Titta igenom de olika lånealternativ som finns tillgängliga och jämför alltid den effektiva räntan.
  • Välj den lånetyp som verkar passa dig bäst och ger den lägsta räntan.
  • Undersök vilka långivare som erbjuder detta lån och ta fram de tre bästa alternativen.
  • Kontakta låneföretagen ett och ett och börja med det 3:e bästa för att förhandla din ränta.
Prioritet Lånetyp Kommentar

1

Bostadslån Bolån är alltid det billigaste lånet eftersom beloppet är stort, lånetiden är lång och du har bostaden som säkerhet.

2

Billån I samband med att du köper en bil brukar du kunna få låna pengarna mycket billigt. Ofta kostar det bara några få procent att ta ett billån.

3

Blancolån Blancolån eller privatlån används av vissa som topplån för bostaden eller för att köpa kapitalvaror till hemmet eller resor. Räntan på blancolån kan variera från några procent upp till tiotals procent.

4

Pantlån Pantlån är ett smidigt sätt att låna av dig själv ifall du kan pantsätta något. Den effektiva räntan på pantbanken är dock ganska hög, mellan 30-50% men du kan aldrig få en betalningsanmärkning.

5

SMS-lån SMS-lån, telefonlån eller snabblån brukar inte vara billigt sätt att låna eftersom de har en mycket hög ränta. Du som vet att du kan betala tillbaka beloppet inom en månad kan faktiskt låna flera tusen helt gratis.

Andra bra lån och banker

Det finns många banker och låneföretag som gärna ser dig som kund. Du ska dock fråga dig vilka banker eller finansinstitut ser du gärna som långivare. Låna bara pengar av en långivare som du känner tillit till och som har funnits på marknaden en längre tid.


Mer fakta om billiga lån

Här kan du hitta mycket mer intressant info och fakta om billiga och prisvärda lån men också en del roligt och lustigt om att låna till låg ränta.

Meny - Billiga lån
Till förstasidan på www.billiga-lan.seHögst upp på sidan om billiga lånLängst ned på sidan om billiga lån
SverigeBlancolånBäst lånNyheter